CELEBRAREA DIVERSITĂȚII CULTURALE

25Nov
0Comments
Motto: “A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succesIMG_1953(1)


O inițiativă a tinerilor devine realitate!

Fundația Student Plus vă invită la “Celebrarea Diversității Culturale” alături de tineri slovaci, sârbi, romi, maghiari, nemți, evrei și români din zona Banat. Acest proiect se înscrie în linia Anului European al Dialogului Intercultural și este sprijinit financiar de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Scopul proiectului este crearea unui cadru adecvat pentru participarea activă a tinerilor între 18 și 28 de ani de diferite etnii din Timișoara în vederea realizării unui website multicultural http://www.divers.infoo.ro/.

Întâlnirile din cadrul proiectului au avut loc în zilele de: 4 octombrie, 18 octombrie, 1 noiembrie și 22 noiembrie 2008.
Metodele de lucru utilizate în cadrul sesiunilor: sesiuni de prezentări tematice, workshops, dezbateri, și o seară interculturală.
Lista colaboratorilor e deschisă pentru contribuțiile oricărui tânăr interesat de dezvoltarea competențelor culturale, de colaborarea interetnică sau de participare la realizarea website-ului. În acest sens, vă invităm să ne contactați telefonic la 0356-809991 sau prin email pe adresa office@studentplus.ro. Vă invităm să celebrați alături de noi!

Partnering organizations:

Uniunea Sarbilor din Romania
Liceul Teoretic « Dositei Obradovici »
Organizatia Betleem Timisoara
Organizatia Kolping Banat
Organizatia Tinerilor Maghiari Timisoara
Liceul Nikolaus Lenau Timisoara

Obiectivele generale a programului Tineret în Acțiune:

  • Să promoveze cetățenia activă a tinerilor în general și cetățenia europeană a acestora în special;
  • Să dezvolte solidaritatea și să promoveze toleranța între tineri, în special pentru a consolida coeziunea socială în Uniunea Europeană;
  • Să cultive înțelegerea reciprocă între tinerii din diferite țări;
  • Să contribuie la dezvoltarea calității sistemelor de susținere a activităților de tineret și a capacităților organizațiilor societății civile în domeniul tineretului;
  • Să promoveze cooperarea europeană în domeniul tineretului.“Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene.

LogoTiA(1)LogoProgramTiA(1)” Această publicație reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.”