Centrul de Informare Europe Direct Timișoara 2013-2017

  • Home
  • Locale
  • Centrul de Informare Europe Direct Timișoara 2013-2017
01Jan
0Comments

europe_direct_tile_01În calitatea de prim punct de acces la Uniunea Europeană pentru cetățeni, Centrul de Informare Europe Direct Timișoara oferă  informații, consiliere, asistență și răspunsuri la întrebări privind UE, în special cu privire la drepturile cetățenilor UE, prioritățile UE generale și anuale, legislația sa, politicile, programele și oportunitățile sale de finanțare.

De asemenea, centrul stimulează dezbaterea problematicilor de interes pentru UE și cetățeni, prin organizarea de conferințe și evenimente în regiunea deservită – județele Timiș și Caraș-Severin, și canalizează răspunsurile cetățenilor către UE.

Rețeaua Europe Direct reprezintă unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeană pentru informarea cetățenilor și comunicarea cu aceștia la nivel local. Rețeaua cuprinde, la nivelul Uniunii Europene, 500 Centre de Informare Europe Direct, 400 de Centre de Documentare Europeană și 700 de membri Team Europe.

În România, cele 31 de Centre de Informare Europe Direct, 14 Centre de Documentare Europeană și peste 20 de experți în politici europene Team Europe reprezintă interfața Comisiei cu cetățenii la nivel local și au misiunea de a promova o cetățenie europeană informată și activă. Aceste rețele oferă informații generale și specializate privind UE și fac trimitere la surse de informare specializate, conștientizează publicul și promovează dezbaterea pe teme europene.

Vă rugăm să participați la sondajul de satisfacție privind serviciile oferite de Centrul de Informare Europe Direct Timișoara.  Răspunsurile dumneavoastră ne vor permite să îmbunătățim serviciile pe care le oferă centrele de informare Europe Direct.

“Acest proiect este co-finanțat de către Comisia Europeană. Această publicație reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.”