CHOOSE YOUR WAY, CHOOSE YOUR FUTURE 2015-2016

16Feb
0Comments

logo-manipuraProiectul CHOOSE YOUR WAY, CHOOSE YOUR FUTURE a fost dezvoltat pentru tineri cu oportunități reduse, care se confruntă cu situații dificile psihosociale, sărăcia, excluziunea socială, nevoi speciale și șomajului. Scopul nostru a fost de a lucra asupra competențelor care vor ajuta tinerii în procesul de incluziune în societate și pe piața muncii. Activitățile proiectului SEV pe termen scurt au fost o parte a unui proces de învățare mai lung, care va asigura efecte de lungă durată. Ne-am dorit sa contribuim la dezvoltarea personalității tinerilor prin abilitarea bazată pe experiențele de învățare non-formale și pozitive, am încercat să le crestem stima de sine, pentru a dezvolta strategii de adaptare mai eficiente și pentru a trece peste prejudicati.

ONG-ul sloven Zavod Manipura a trimis 2 voluntari din Slovenia pe termen scurt la Wildlife Rescue Centre COV, din Ostend – Belgia, 1 voluntar la organizația Youth in Free Initiative din Kukes, Albania și 6 voluntari organizației Falcogroup din Rusia. Activitățile de găzduire din Sloveia au avut loc în » Vila cira CARA « , centrul pentru copii și tineret al Zavod manipura, Slovenia. Zavod manipura a găzduit 43 de voluntari din Italia , Turcia , Georgia , Rusia , Franța , Estonia , Ungaria , Muntenegru , Macedonia , România , Moldova , Albania , Armenia și Finlanda.

Student Plus from Timisoara, Romania, a trimis in Slovenia 4 voluntari pentru stagii cu durata de o luna: doi voluntari in Julie-August 2015 si doi voluntari in Decembrie 2015-Januarie 2016.

Voluntarii au avut posibilitatea de a se alătura unui spectru larg de activități : au ajutat la renovarea casei ,au recondiționat mobilier vechi , au lucrat în grădina ecologică și în livadă , a avut grijă de animale domestice , au construit o groapa cu nisip , o cabana din lemn , un foc de tabara … pe lângă lucrările practice au ajutat la organizarea activităților de timp liber pentru copii și tineret din comunitatea locala, cum ar fi ateliere de creație, activități sportive, jocuri … au făcut o mulțime de activitati pentru comunitate, cum ar fi petrecerea timpului cu persoanele cu handicap, au pregătit jocuri pentru copiii din grădinița locală , prezentări ale diferitelor țări în școlile primare și locale au ajutat la organizarea unor festivaluri culturale. A existat un proces continuu intens de învățare interculturală, deoarece voluntarii din 3 sau mai multe țări diferite au conviețuit și au lucrat împreună .

Coordinating organisation: Zavod Manipura, Slovenia

logosbeneficaireserasmusrightfunded “” Acest proiect este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație reflectă doar vederile autorului , iar Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru utilizarea informațiilor pe care le conține”.”