Direcționează 3.5%

SP_doilasuta„Acum poți face bine fără să te coste nimic”

Destinația sumei reprezentând 3.5% din impozitul pe venitul anual 
Vă invităm anul acesta sa fiți partenerii noștri prin opțiunea de a direcționa către Fundația Student Plus 2% din impozitul pe venit datorat statului. Această opțiune nu implică nici un cost suplimentar din partea dvs.

Cum procedați? Iată baza legală:

Contribuabilii care doresc să dispună asupra destinației unei sume reprezentând până la 3.5% din impozitul pe venitul anual datorat pentru sponzorizarea entităților nonprofit vor proceda după cum urmează:

  • cei care au obținut, în anul precedent, doar venituri din salarii, vor solicita angajatorului o copie după fișa fiscală, pe care o vor depune, împreună cu formularul 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3.5% din impozitul anual”, la organul fiscal de domiciliu. În situaţia în care contribuabilul nu cunoaşte suma care poate fi virată, nu va completa rubrica ‘’Suma’’, caz în care organul fiscal va calcula şi va vira suma admisă, conform legii.
  • cei care au obținut alte venituri pentru care au obligația declarării în anul curent, vor completa formularul 200 „Declarația specială privind veniturile realizate” în anul curent, la toate tipurile de venit obținut, inclusiv capitolul III – Destinația sumei reprezentând până la 3.5% din impozitul pe venitul anual datorat. (Datele Fundației Student Plus le găsiți mai jos.)

Aceste formulare pot fi procurate și accesând www.dgfptm.ro, rubrica Formulare. Ele vor fi depuse la organul fiscal de domiciliu, fie personal, fie prin poștă, cu confirmare de primire (adresa AFP Timișoara – Timișoara, Str.Gheorghe Lazăr, nr. 9 B, 300081, Jud. Timiș), până la data de 25 mai. Puteți, de asemenea, să aduceți o copie după buletin și să completați formularul la Student Plus – preferabil până în data de 5 mai, urmând ca noi să ducem formularele la Administrația Finanțelor Publice.

Descarcă Formularul 230

Descarcă Formularul 200

Cum completezi Formularul 200? (.pps)

Vă mulțumim pentru susținere!

Echipa Student Plus