Centrul de Voluntariat Timisoara

cvt

“O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.”

(proverb grec)

Voluntariatul între alegere personală și responsabilitate socială

A fi voluntar este în primul rând o atitudine. Voluntarul este acel om care vrea să dea din timpul lui pentru a transforma o idee sau un vis în realitate, el își dorește să facă bine fără a aștepta o recompensă materială, nu este indiferent ci, dimpotrivă, ia atitudine și se implică pentru a contribui la schimbarea în bine a societății în care trăim.

De la înființarea Centrului de Voluntariat în anul 2010, lucrăm anual cu zeci de voluntari atât în context local, cât și internațional.

Din experiența noastră am învățat că o societate sănătoasă este aceea în care oamenii sunt implicați în comunitate și își oferă sprijinul acolo unde este nevoie. De aceea, încercăm să oferim celor interesați activități semnificative atât pentru dezvoltarea lor, dar și cu un impact în comunitate.

Voluntariat local : În cadrul organizației noastre, tinerii în special, se pot implica în activități precum organizarea de evenimente, predarea cursurilor de limbi străine și calculatoare pentru pensionari  (Academia Seniorilor), dezvoltarea website-urilor, editarea de articole online, traduceri, promovarea voluntariatului în social media și implicare în proiectele în derulare la un moment dat (vezi pagina de Proiecte).

Echipa-Student-Plus-Timisoara (2)

Voluntariat internațional : Oferim voluntarilor noștri posibilitatea de a participa la mobilități internaționale, stagii de voluntariat european prin Serviciul European de  Voluntariat (SEV) sau sesiuni de formare pe diverse teme. Pentru mai multe informații vizitați site-ul Centrului de Voluntariat Timisoara.

Dosar aplicatie SEV

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie


Formular inregistrare voluntar Website Centrul de Voluntariat Timisoara