Academia Seniorilor

academia_seniorilor_tile_new„Nu e omul niciodată bătrân, când e vorba de învățătură!”

Limbile străine și utilizarea calculatorului sunt cerințe de bază pentru cetățeanul european. Prin facilitarea accesului pensionarilor la aceste tipuri de cursuri, vizăm nu numai beneficiile de ordin intelectual pentru aceștia, ci și cele de ordin moral și social, prin reafirmarea imporțantei rolului lor în cadrul comunității timișorene.

Academia Seniorilor este un proiect social-educativ întreprins de Fundația Student Plus, ce constă în cursuri de limbi străine și calculatoare pentru pensionari. Prin participarea la aceste cursuri, seniorii timișoreni au ocazia să socializeze și să comunice în limbile engleză, franceză, spaniolă, gemană, italiană, sub îndrumarea trainerilor români și a vorbitorilor nativi. De la prima serie a Academiei Seniorilor, derulată în toamna anului 2008, și până în prezent, peste 200 de studenți seniori au participat anual la aceste cursuri.

Este un program intergenerațional de succes ce oferă tinerilor posibilitatea implicării în comunitate și de exersare a competentelor de trainer, iar persoanelor vârstnice – posibilitatea de a dezvolta competente atât de necesare într-o societate tot mai informațională și mai interculturală, de a socializa și de a-și face noi prieteni.

Cursuri de limbi străine Cursuri de calculatoare
  • engleză – nivel elementar, intermediar și avansat
  • germană – nivel elementar
  • franceză – nivel elementar
  • spaniolă – nivel elementar
  • italiană – nivel elementar
  • nivel incepator
  • nivel mediu
  • nivel avansat
Programul cursurilor de limbi straine Programul cursurilor de calculatoare
Seria I: 15 septembrie – 15 decembrie
Seria II: 3 martie – 15 iunie
Cursurile de calculatoare pentru seniori
se derulează permanent.

ASÎnscrieri permanente la sediul Fundației Student Plus din Timișoara, Bd Take Ionescu 40, și prin înscriere on-line, completand formularul de mai jos.

Acte necesare pentru inscriere:
1. Formularul de inscriere
2. Copie după cuponul de pensie
3. Taxa de înscriere este de 80 lei pentru cursurile de limbi străine și de 100 lei pentru cursurile de calculatoare


Formular de inscriere in Academia Seniorilor